Siirry sisältöön
Arkisto

Valokuituhanke etenee kesällä

8.7.2016 11:20

Maakeskessä valmistaudutaan sähkön ja valokuidun yhteiskaivuun, minkä ansiosta kylän läpi saadaan valokuidun runkoverkko tulevaisuuden tietoliikennetarpeita varten.

Aiemmin kiinnostuksensa ilmaisseille maakeskeläisille on lähetetty asiasta lyhyt tiedote, mutta myös kaikki muut kaivualueella ja sen tuntumassa kiinteistöjä omistavat voivat ilmoittaa kuntaan halukkuudestaan tilata kuituliittymä. 

Tarkoituksena on saada myös Nyystölän sähkökaivussa saatu kuitu käyttöön tämän vuoden puolella. Asennukset pystytään nopeimmin tekemään niissä kiinteistöissä, joissa on sähkön maakaapeloinnissa saatu valokuituvalmius tai jotka sijaitsevat kuiturungon tuntumassa, jolloin pitkiä lisäkaivuja ei tarvita. 

Toimivia valokuituliittymiä on tällä hetkellä Arrakoskella, Auttoisilla, Ilmoilassa, Taululla ja Vesijaolla, yhteensä 40 liittymää. Uusien alueiden kaivuista tekee päätökset kunnanhallitus. 

Myös kirkonkylän sitova valokuitukiinnostus on tarkoitus selvittää tämän kesän aikana. Maakesken ja kirkonkylän kaivuihin on on haettu ELY-keskukselta EU:n tukea. 

Kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä sähköpostilla valokuitu@padasjoki.fi tai puhelimitse p. 044 052 9369 ma - pe klo 9 - 15 myös Kuntalan kesäsulun aikana heinäkuussa.

Lisätietoja:
www.padasjoki.fi/valokuitu
kuitua.weebly.com
facebook.com/tiedonvaltatie

 
Postiosoite

Padasjoen kunta
PL35
17501 PADASJOKI

Käyntiosoite

Kellosalmentie 20
17500 PADASJOKI

Ota yhteyttä

Puhelinvaihde 
03 552 911 (arkisin 9-15)

etunimi.sukunimi[at]padasjoki.fi
kirjaamo[at]padasjoki.fi
palaute[at]padasjoki.fi