Siirry sisältöön
Arkisto

Työllisyyspalvelut tiedottaa: Työvoimapalvelut tulevat siirtymään kuntiin 2025

30.3.2023 8:15

Eduskunta ja presidentti ovat hyväksyneet lain (HE 207/2022) julkisten työvoima- ja yrityspalveluiden järjestämisvastuun siirtämisestä kunnille 1.1.2025 alkaen.

Uuden lain tahtotilana on edistää työllisyyttä, tuoda palvelut lähemmäksi asiakkaita ja tuoda lisää uusia keinoja yritysten työvoimapulan ratkaisemiseksi. Aiemmin Päijät-Hämeen alueen kaikkien kymmenen kunnan työnhakijoiden asiat on hoidettu keskitetystä Hämeen TE-toimistossa Lahdessa. Jatkossa palvelut tuodaan kuntiin lähelle paikallisia työmarkkinoita ja työnhakijoita.

Tällä hetkellä

Padasjoella toimii työllisyydenhoitoyksikkö, josta saa jo nyt palvelua ja apua työllistymiseen ja työllistymisen esteiden purkamiseen mm. työkyvyn arvioinnin muodossa. Varsinaiset TE-palvelut saa osin etänä tai paikanpäältä Lahdesta. Työllisyydenhoitoyksikön rooli on muutoksen myötä muuttumassa ja vahvistumassa TE-toimiston kuntiin siirtyvällä henkilöstöllä.

Muutokset 2025

Päijät-Hämeen maakuntaan on rakentumassa kaksi työllisyysaluetta: Lahti ja muu Päijät-Häme.

Tavoitteena parantaa yritysten työvoimapalveluita

Työllisyyspalveluiden siirto kuntiin mahdollistaa myös saumattomamman yhteistyön kunnan elinkeinopalvelujen, paikallisten yritysten ja yhdistysten sekä kunnan välityömarkkinoina toimivien omien yksiköiden kanssa. Haluamme voida reagoida paremmin paikallisesti ja joustavammin tuleviin tarpeisiin ja tilanteisiin. Kunnan elinvoiman kannalta on tärkeää, että niin nykyisiin kuin mahdollisiin tuleviin yrityksiin on tarjolla riittävästi osaavaa työvoimaa.
Jo tällä hetkellä yritys voi työvoimahaasteissaan olla yhteydessä TE-palveluiden lisäksi suoraan Padasjoen kuntaan;
Petri Jalkanen 044 778 0242 tai Saija Kolulahti 044 780 2573

Työllisyydenhoitoyksikkö tekee paikallista työllisyystyötä lähipalveluna

Kokemukset työskentelystä pitkäaikaistyöttömien kanssa ovat olleet hyviä ja työ on tuottanut myös tulosta.
Uusia toimintamalleja ja palveluita on kehitetty jatkuvasti esille tulleiden tarpeiden mukaan muun muassa työkyvyn arviointi, jota tehdään yhteistyössä kunnan liikuntakoordinaattorin kanssa.

Tämän hetken tilanne valmistelussa

Kuntiin siirtoa valmistellaan tällä hetkellä täyttä häkää: Työllisyyspalveluiden kuntiin muutosta koordinoimassa on 9 kunnan yhteinen TE24-koordinaattori. Tällä hetkellä selvitystyössä on mietinnässä tulevaisuuden organisaatiomuoto: vaihtoehtoina ovat vastuukuntavetoinen palvelualue tai kuntayhtymä omalla erillisellä hallinnolla. Toimintamuodon päätöksestä on kuntien valtuustojen tarkoitus tehdä päätös kesän aikana. Työllisyysalueen sopimuksen ja palvelusuunnitelman deadline on lokakuun loppu 2023.
Tällä hetkellä valmistelua tehdään hyvässä yhteistyössä tulevan Lahden työllisyysalueen, ELY:n sekä Hämeen TE-toimiston kanssa.

Postiosoite

Padasjoen kunta
PL35
17501 PADASJOKI

Käyntiosoite

Kellosalmentie 20
17500 PADASJOKI

Ota yhteyttä

Puhelinvaihde 
03 552 911 (arkisin 9-15)

etunimi.sukunimi[at]padasjoki.fi
kirjaamo[at]padasjoki.fi
palaute[at]padasjoki.fi