Siirry sisältöön
Arkisto

Nyt on aika ilmoittautua maksuttomalle kompostointikurssille!

4.4.2016 10:07

Keväällä on mahdollisuus osallistua maksuttomille, kaikille avoimille kompostointikursseille Lahdessa. Päijät-Hämeen Jätehuolto Oy (PHJ) järjestää kompostointikurssit yhdessä Lahden 4H-yhdistyksen kanssa Yli-Marolan kotieläinpihalla osoitteessa Neljänkaivonkatu 47. Kursseilla perehdytään käytännönläheisesti ruokajätteen ja puutarhajätteen kompostoinnin perusteisiin; kompostin perustamiseen, hoitoon ja ongelmakohtiin. Kursseilla tutustutaan myös matokompostoriin, joka mahdollistaa kompostoinnin sisätiloissa.

Kurssipäivät ovat 16.4., 21.4., 14.5. ja 24.5. ja kurssi kestää noin kaksi tuntia.  Kullekin kurssille voidaan ottaa 20 osallistujaa. Tarkempi aikataulu ja ilmoittautumisohjeet löytyvät osoitteessa phj.fi/asukkaat tai pienennäbioberttaa.fi.Kurssin sisällöstä voi kysyä lisätietoja Petra Kortelaiselta numerosta 050 462 2511. Näiden kurssien lisäksi Päijät-Hämeen Jätehuolto Oy:n toimialueella toimivat omakoti- ja muut yhdistykset voivat tilata maksuttoman kompostointiluennon vähintään 10 hengen ryhmälle.

Biojätteen kompostointi pienentää jätemaksuja

Biojäte tulee lajitella erikseen sekajätteestä, jos mahdollista. Se ei ole pientaloissa pakollista, mutta suositeltavaa.  Kun ruuantähteet ja puutarhajätteet kompostoidaan kotipihalla, ne saadaan käsiteltyä niiden syntypaikalla ja hyödynnettyä syntyvänä multana puutarhassa. Myös jätemaksut pienenevät, kun sekajäteastian tyhjennysvälin saa pidemmäksi. Markkinoilla on kymmeniä eri kompostorivaihtoehtoja, mutta kompostorin voi rakentaa myös itse. Kompostitilaa tarvitaan n. 50 – 100 litraa/henkilö/vuosi. Nelihenkiselle perheelle riittää 200 – 300 litran talousjätekompostori. Ainoastaan puutarhajätettä saa kompostoida avonaisessa kehikossa, aumassa tai kasassa

Postiosoite

Padasjoen kunta
PL35
17501 PADASJOKI

Käyntiosoite

Kellosalmentie 20
17500 PADASJOKI

Ota yhteyttä

Puhelinvaihde 
03 552 911 (arkisin 9-15)

etunimi.sukunimi[at]padasjoki.fi
kirjaamo[at]padasjoki.fi
palaute[at]padasjoki.fi
info[at]padasjoki.fi