Siirry sisältöön

Turvallisuus ja järjestys

YLEINEN HÄTÄNUMERO 112

 

Hämeen poliisilaitos

Hämeen poliisilaitos toimii Kanta-Hämeen ja Päijät-Hämeen maakunnissa. Alueeseen kuuluuPadasjoen lisäksi 19 kuntaa. Hämeen poliisilaitoksen pääpoliisiasema sijaitsee Lahdessa.

Lähipoliisi

Lähipoliisi toimii lähellä ihmisiä ja heidän kotejaan. Lähipoliisi on oman alueensa asiantuntija, asukkaille tuttu ja helposti lähestyttävä. Lähipoliisitoiminta on ennen kaikkea ryhmätyötä: toiminta perustuu alueen asukkaiden, muiden viranomaisten, yhteisöjen ja asukasyhdistysten yhteistoimintaan. Lähipoliisit vierailevat esimerkiksi alueensa kouluilla ja osallistuvat paikallisiin tilaisuuksiin.

Lisätietoja: www.poliisi.fi/hame

Päijät-Hämeen pelastuslaitos

Päijät-Hämeen pelastuslaitos on yksi maamme 22 alueellisesta pelastuslaitoksesta. Pelastulaitoksella on keskimäärin 73 tehtävää vuorokaudessa. Tehtävin kuuluu erilaisia palo-, pelastus-, vahingontorjunta- ja ensihoitotehtäviä.

Lisätietoja: www.phpela.fi

Padasjoen VPK

Padasjoen vapaaehtoinen palokunta ry. kuuluu Päijät-Hämeen Pelastuslaitokseen, joka on 11 kunnan yhteinen pelastusorganisaatio. Padasjoen VPK toimii omalla vastuualueellaan tavanomaisissa sammutus- ja pelastustehtävissä, öljyvahinko tehtävissä ja ensivastetehtävissä.

Lisätietoja: www.padasjoenvpk.fi

Lahden järvipelastajat

Lahden Järvipelastajat toimii kolmella aluksella Vesijärvellä ja Etelä-Päijänteellä, Vääksystä Judinsaloon ulottuvalla alueella. Alusten miehistöt ovat kaikki vapaaehtoisia. Pelastusalus PV Vesijärven kotisatama on Padasjoella. 

Järvipelastajien ensisijainen tehtävä on ihmishenkien pelastaminen. Suurin osa tehtävistä on kuitenkin vesilläliikkujien avustamista, yleisimmin konevikaisten alusten hinaamista.

Lisätietoja: www.lahdenjarvipelastajat.fi

Yhteystiedot
Palomestari
Lahden päivystävä palomestari
+358 440 773 210
Palotarkastaja
Päivystävä palotarkastaja
+358 440 773 222
Lahden järvipelastajat
PV Vesijärvi (Päijänne)
+358 50 3420 384
Postiosoite

Padasjoen kunta
PL35
17501 PADASJOKI

Käyntiosoite

Kellosalmentie 20
17500 PADASJOKI

Ota yhteyttä

Puhelinvaihde 
03 552 911 (arkisin 9-15)

etunimi.sukunimi[at]padasjoki.fi
kirjaamo[at]padasjoki.fi
palaute[at]padasjoki.fi