Siirry sisältöön

Nuori Yrittäjyys ja Vuosi yrittäjänä -ohjelma

Yrittäjyyskasvatuksen toteuttamisessa ja opetuksen tukena koulussamme on käytössä useita Nuori Yrittäjyys ry:n ohjelmia. Koko NY-toiminnan tarkoituksena on työelämätaitojen, taloudenhallinnan, yrittäjämäisen asenteen ja yrittäjämäisten toimintatapojen oppiminen sekä nuorten yritteliäisyyden vahvistaminen. Eri kouluasteiden ohjelmat ovat sisällöiltään opetussuunnitelmien mukaisia, tukevat ilmiöpohjaisuutta ja kannustavat tekemällä oppimiseen. 

Vuodesta 2009 alkaen koulussamme on toiminut vuosittain NY Vuosi yrittäjänä -ohjelma, joka on mahdollinen sekä perusasteen 8. - 9. luokkien oppilaille, että lukion opiskelijoille. Ohjelmassa nuoret ideoivat ja perustavat yksin tai ryhmässä lukuvuoden ajan oikealla rahalla toimivia NY-yrityksiä. 

Oman NY-yrityksen pyörittämisen ohella koulumme nuorilla yrittäjillä on mahdollisuus osallistua lukuvuoden aikana erilaisiin kilpailuihin sekä alueelliseen semifinaaliin, jossa he saavat myös  arvokasta myyntikokemusta isossa messutapahtumassa. Osa NY-yrityksistä on menestynyt alueellisissa kilpailuissa hyvin. Koulumme onkin useana vuonna päässyt edustamaan Päijät- ja Kanta-Hämettä valtakunnalliseen NY Uskalla yrittää -finaaliin. 

 
NY_logo_fi-sve_2015.png
Yhteystiedot
Yrittäjyyskasvatuksen vastuuopettaja / YES Päijät-Hämeen alueyhteyshenkilö / EPAS-hankkeen vastuuopettaja
Marja-Riitta Tikkala
+358 44 7202 077
marja-riitta.tikkala[at]edu.padasjoki.fi
Postiosoite

Padasjoen kunta
PL35
17501 PADASJOKI

Käyntiosoite

Kellosalmentie 20
17500 PADASJOKI

Ota yhteyttä

Puhelinvaihde 
03 552 911 (arkisin 9-15)

etunimi.sukunimi[at]padasjoki.fi
kirjaamo[at]padasjoki.fi
palaute[at]padasjoki.fi