Siirry sisältöön

EPAS-hanke 

Padasjoen yhtenäiskoulu ja lukio valittiin elokuussa 2018 yhdeksi Euroopan Parlamentin Ambassador School -yhteistyökouluksi (EPAS). Tähän 2017 käynnistyneeseen EU-hankkeeseen on päässyt mukaan noin tuhat koulua kaikista Euroopan Unionin jäsenmaista. Suomesta kouluja on mukana tällä hetkellä 36. Ambassador School -hankkeen tarkoituksena on vahvistaa koulujen EU-aiheista kansalaiskasvatusta ja lisätä tietoisuutta eurooppalaisuudesta, Euroopan Unionista ja parlamentaarisesta päätöksenteosta. Oleellista on kannustaa oppilaita keskustelemaan yhteisistä eurooppalaisista ja globaaleista asioista.

Padasjoen lukiossa eurooppalaisuuteen ja EU:hun liittyvät asiat ovat vahvasti opetuksessa ja koulun toimintakulttuurissa näkyvissä. Lukiossamme on valittavissa teemaopintojen syventävä ja soveltava TO03 Eurooppa-kurssi. Opiskelijamme osallistuvat säännöllisesti Euroopan Nuorten Parlamentin (EYP) toimintaan ja alueellisiin istuntoihin. Lisäksi järjestetään mm. EYP:n parlamenttisimulaatioita, EU-aiheisia teemapäiviä ja vaalitilaisuuksia eurovaalien yhteydessä, osallistutaan Eurooppatiedotuksen opetusohjelmaan ja kutsutaan suomalaisia meppejä kouluvierailulle. 

Lukiomme kutsuttiin edustamaan Suomea Euroscola-istuntoon Strasbourgiin tammikuussa 2016.  Suomalaisten meppien kutsusta opiskelijamme pääsivät EU-opintomatkalle myös Brysseliin huhtikuussa 2017. Seuraavan kerran Padasjoen lukio on Suomen Euroscola-edustaja Strasbourgissa huhtikuussa 2020.
 
Yhteystiedot
Yrittäjyyskasvatuksen vastuuopettaja / YES Päijät-Hämeen alueyhteyshenkilö / EPAS-hankkeen vastuuopettaja
Marja-Riitta Tikkala
+358 44 7202 077
marja-riitta.tikkala[at]edu.padasjoki.fi
Postiosoite

Padasjoen kunta
PL35
17501 PADASJOKI

Käyntiosoite

Kellosalmentie 20
17500 PADASJOKI

Ota yhteyttä

Puhelinvaihde 
03 552 911 (arkisin 9-15)

etunimi.sukunimi[at]padasjoki.fi
kirjaamo[at]padasjoki.fi
palaute[at]padasjoki.fi